Proiectul „Amenajare parcare subterană în zona Teatrului Naţional”, finalizat la sfârşitul anului 2015, în valoare totală de 48.833.976,20 lei fără TVA a constat în modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea accesibilităţii locale şi regionale, a mobilităţii populaţiei metropolitane.

Proiectul „Amenajare parcare subterană în zona Teatrului Naţional” a avut următoarele obiective specifice:

  • îmbunătăţirea infrastructurii publice prin: crearea a 619 locuri de parcare, din care 586 pentru autoturisme si 33 pentru motociclete
  • încurajarea utilizării autovehiculelor electrice, pentru reducerea poluării datorate traficului rutier, prin instalarea de prize electrice pentru 240 de locuri de parcare şi dotarea parcării cu 2 echipamente/borne de reîncărcare a acumulatoarelor autoturismelor care folosesc sursa de alimentare curentul electric
  • promovarea eficientei energetice prin crearea unui sistem de iluminat sistematizat şi eficient care să modifice gradul de luminozitate în funcţie de intensitatea luminii din exterior, diminuând astfel costurile de energie

Construcţia subterană s-a realizat pe un teren cu suprafaţă de 12.656,54 mp, iar spaţiile de parcare subterană vor prezintă următoarele caracteristici constructive:

  • suprafaţa construită la sol (suprateran): 200 mp
  • suprafaţa construită subsol 2: 10.443,30 mp
  • suprafaţa construită subsol 1: 6.889.50 mp
  • suprafaţa construită desfăşurată (subteran): 17.332,80 mp
  • volum total construit (subteran): 52.239,27mp